DeNardi Falcon fornuis

22.5.2021

DeNardi is een van onze leveranciers die werkt met merken zoals Falcon, AGA, La Cornue, Lofra en Viking. Naast DeNardi werken werken wij ook met de merken zoals Steel en Wolf en Lacanche. In deze blog vertellen we in het bijzonder over het merk Falcon en bespreken we de voordelen van een inductiekookplaat.

Falcon fornuizen kennen een lange en rijke geschiedenis. Zo is het eerste Falcon fornuis, de Kitchener, bijvoorbeeld ontwikkeld en gebouwd in 1830 op dezelfde grond waar de huidige fabriek huisvest. Falcon heeft zich in de ruim 180 jarige geschiedenis ontwikkeld tot een geliefd merk over de hele wereld.

Sinds de ontwikkeling en fabricage van de eerste Kitchener, welke nog steeds wordt aangeboden, is Falcon altijd trouw gebleven aan zijn merkwaarde en staat vakmanschap op nummer één.

Boudewijn Hosmus keuken met Falcon Classic 100

Falcon Classic

De Falcon Classic is een typisch Engels fornuis met bijbehorende looks maar wel uitgerust met de nieuwste technieken en kookmogelijkheden. Met dit fornuis heeft u alle tools in huis om voor de hele familie een heerlijk diner op tafel te kunnen zetten.

De Falcon Classic is voorzien van een schitterende klassiek landelijke vormgeving. Kenmerkend zijn de deuren met links een boograam en rechts een temperatuurmeter op de deur. De Falcon Classic is voorzien van messing of chromen handgrepen, bedieningsknoppen en handdoekrail. Het Classic fornuis heeft twee heteluchtovens en een afzonderlijke grill. De kookplaat is voorzien van vijf inductie zones.

Wat zijn de voordelen van een inductie kookplaat?

  • Energiezuinig in vergelijking met gas
  • Heel makkelijk schoon te maken door middel van een vochtige en zachte doek
  • Een inductiekookplaat wekt warmte op door een magnetisch veld te creëren. Het magnetische veld wordt omgezet in warmte, dit gebeurd alleen op de plekken waar een pan staat. Als er eten of vocht gemorst wordt naast te pan brand het niet aan en krijg je geen vlekken in de kookplaat.
  • Deze vorm van koken is een stuk veiliger. Open vuur, zoals bij gas, is dus verleden tijd. Je kunt alle kookzones makkelijk bedienen en ze allemaal tegelijkertijd uitzetten met 1 knop. Een ‘H’ geeft daarnaast aan of kookzones nog warm zijn.

Wel of geen nieuwe pannen?

Voor een inductiekookplaat heb je niet altijd nieuwe pannen nodig. Een paar voorwaarden zijn dat de pannen van het juiste materiaal gemaakt moeten zijn en de (magnetische) bodem vlak is. Als de pannen al gebruikt zijn op gas kan het zijn dat je ze gewoon op inductie kunt gebruiken. Let wel op beschadigingen: door gas kan de bodem van een pan vervormen en makkelijk krassen veroorzaken in de plaat.

Falcon Classic 100 inductiekookplaat

Kleuren

Het Falcon Classic fornuis zijn in diverse kleuren verkrijgbaar: Zwart, Cream en Cranberry. Daarnaast kun je ook kiezen tussen een chrome of messing afwerking.

Ben jij benieuwd welke kleur het beste bij jou past? Neem dan een kijkje op de website van DeNardi.

Wil jij meer foto's zien van deze handgemaakte keuken? klik hier!

No items found.