Handgemaakte buitenkeuken & GreenEgg meubel

1.7.2021

De zomer staat voor de deur en dat betekent zon, zee, strand, gezelligheid, lange zomeravonden en lekker tafelen met vrienden en familie. In deze blog laten we je een door ons gemaakte buitenkeuken zien, een handgemaakt GreenEgg meubel en verwennen we je met een heerlijk BBQ recept; de favoriet van Boudewijn en Ellen.

Een buitenkeuken of een plek in de tuin waar je zomers lekker kunt zitten met vrienden of familie wilt toch iedereen? In samenwerking met OrinDesign hebben we een tijdje geleden deze mooie buitenkeuken mogen realiseren. Origndesign specialiseert zich in de kennis van ruimtelijk ontwerp, maatwerk met de ambacht in afwerking en styling met de meest bijzondere en originele producten.

De keuken zorgt voor sfeer en gegarandeerd gezelligheid. Het culinaire gevoel speelt zich af onder de overkapping. De massief eiken fronten van de keuken in combinatie met het blad en tussenstaanders van betonciré geven een landelijke uitstraling. De haard, ook gemaakt van microtopping zorgt ervoor dat wanneer het s'avonds frisser wordt je nog steeds lekker lang kan tafelen. Een knisperende haard, lekkere hapjes, een borrel en fijne gesprekken zorgen voor een heerlijke zomeravond.

Big GreenEgg barbecue meubel

De droom van iedere man die houdt van barbecuen. Dit unieke meubel hebben we speciaal gemaakt om de Big Green Egg barbecue extra te laten opvallen. Het luxe meubel is voorzien van massief eikenhout en afgewerkt met een natuurstenen bovenblad. De buitenkeuken is voorzien van zwenkwielen, zodat hij makkelijk verplaatst kan worden naar de gewenste locatie.

In samenwerking met OrinDesign hebben we een tijdje geleden deze mooie buitenkeuken mogen realiseren.
Handgemaakt Big GreenEgg meubel

Ellen's special:

Pulled pork wraps met koolsalade is een favoriet van Ellen en Boudewijn. Normaliter maakt Ellen deze thuis in de oven maar het recept is ook zeker geschikt om te maken op de BBQ!


Wat heb je nodig voor 4 personen:

1,5 kilo procureur (van de slager)

1 el zeezout

1 el komijn

1 el chilipoeder

1 el zwarte peper

1 el cayennepeper

1 el paprikapoeder

1 el pimenton

1 el suiker

1 el bruine suiker

1 pak wraps

Voor de koolsalade heb je nodig:

300 g witte kool

4 wortelen

1 frisse appel

Rozijnen

1,5 el yoghurt

2 tl mayonaise

1 el witte wijn azijn

2 tl honing

Peper en zout

Wat moet je doen:

  1. Stap 1: Haal het vlees bij voorkeur een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng alle specerijen met de suiker om een dry rub te maken en wrijf het vlees hier goed mee in. Je kunt het vlees een paar uur laten marineren maar een half uurtje is ook voldoende.
  2. Stap 2 : Bereid de BBQ voor op een temperatuur tussen de 100 en 120°C. Leg het vlees indirect op het grill rooster en meet de kerntemperatuur. Voeg wat rookhout toe en sluit de deksel.
  3. Stap 3: Vanaf nu begint het stukje geduld. Verwarm het vlees tot er een kerntemperatuur van 70 graden. Zodra die temperatuur is bereikt haal je het vlees uit de BBQ en bedek je hem helemaal met aluminiumfolie. Breng de BBQ terug naar een temperatuur tussen de 90 en 95°C. Zet het vlees terug in de BBQ tot er een kerntemperatuur van 88°C is bereikt.
  4. Stap 4: Haal het vlees uit de oven, bedek helemaal met aluminiumfolie en verlaag de temperatuur van de oven naar 90 graden. Zet terug in de oven tot een kerntemperatuur van 88 graden is bereikt.
  5. Stap 5: Haal het vlees uit de BBQ en laat een half uur tot een uur rusten in een bakblik waar je ook het vocht opvangt (dit kun je later weer mengen met het vlees of een beetje van door je barbecuesaus mengen). Daarna kun je het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken en je pulled pork is geboren! Ook maakt Ellen er altijd een heerlijke koolsalade bij. Lees hier het recept.
  6. Stap 6: Rooster de tortilla wraps vlak voor het serveren op de BBQ (maximaal 10 seconden per kant) en serveer hierin de pulled pork met de koolsalade. Breng op smaak met limoensap en BBQ saus. Nu kan je na veel geduld te hebben gehad, gaan genieten van een heerlijke avondmaaltijd. Eetsmakelijk!

Pulled pork wraps van de BBQ


TIP! De heerlijke BBQ-saus van Grate Goods Mephis sweet & smokey is zeker een aanrader en een favoriet bij familie Hosmus. Onder andere verkrijgbaar bij Sander Duin uw slager in Breezand.

No items found.