Oktober Woonmaand: Interieur trends najaar

29.9.2020

Het najaar vordert, de temperaturen worden kouder en het wordt sneller donker en grauw buiten. Omdat we in deze tijd veel binnen zitten, veel thuiswerken en vaker mensen bij ons thuis uitnodigen is het belangrijk dat ons huis een gezellige plek is waar je met zijn allen kunt cocoonen.

Is jouw huis toe aan nieuwe kleuren, meer gezelligheid en warmte, dan willen wij je graag inspireren. In deze blog lees en zie je enkele interieur trends voor dit najaar! Het wordt een warm en kleurrijk najaar.

Natural

Natuurlijke materialen in het interieur is een trend die al een tijdje populair is en nog steeds blijft. Ook dit najaar zie je veel interieurs met materialen zoals notenhout, walnoten hout, jute, wol of katoen. Donkere kleuren en basisvormen gecombineerd met natuurlijke materialen zorgen voor een chic en elegant geheel met een klassieke touch.

Donker hout zorgt voor veel warmte en valt op in het interieur, maar waar kun je het hout het beste toepassen?

Eigenlijk overal is donker hout geschikt. Niet alleen in lampen of bijzettafels, ook keukens of een visgraat vloer in een donkere kleur ziet er prachtig uit. Omdat donker hout behoorlijk tijdloos is hoef je niet bang te zijn dat als dit najaar voorbij is, deze trend niet meer populair is. Neem daarom lekker je interieur onder handen en maak het warmer dan ooit tevoren!

Natuurlijke materialen in het interieur is een trend die al een tijdje populair is, en nog steeds blijft. | Boudewijn Hosmus Keukenambacht
Natuurlijke materialen in het interieur is een trend die al een tijdje populair is, en nog steeds blijft.

Colors

De trendkleur van dit najaar is mandarijnrood. Deze kleur zorgt voor veel warmte en sfeer in je interieur. Waar het felle van de trendkleur ons doet terugdenken aan een bruisende zomer, laten de warme ondertonen van de kleur ons juist verlangen naar lange avonden voor de knisperende openhaard.

Naast de kleur mandarijnrood zijn er komend seizoen nog meer kleuren die je veel gaat zien. De muren worden geschilderd in warme tinten zoals: bruin, terra cotta, okergeel of donkergroen. Ook behang speelt een belangrijke rol, een botanische print of een 3D-effect zien we dan ook veel terugkomen.

De trendkleur van dit najaar is mandarijnrood. Deze kleur zorgt voor veel warmte en sfeer in je interieur. | Boudewijn Hosmus Keukenambacht
De trendkleur van dit najaar is mandarijnrood. Deze kleur zorgt voor veel warmte en sfeer in je interieur.

Sustainable

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Denk aan gordijnen van ecologisch katoen, milieuvriendelijke verf, gerecycled hout, gerecycled leer en kurk. Boudewijn Hosmus keukenambacht werkt op een milieuvriendelijke manier en gebruikt voornamelijk gerecycled hout en natuurlijke producten in haar projecten. Duurzaam produceren en passievol ondernemen brengt ons verder naar de toekomst.

Zelf kun je ook heel makkelijk een duurzaam interieur creëren. Breng eens een bezoekje aan een kringloopwinkel, kijk op Marktplaats of bij oma op de zolder. Combineer tweedehands vondsten met moderne nieuwe meubelen en zo ontstaat jouw eigen duurzame en unieke interieur!

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Denk aan gordijnen van ecologisch katoen, milieuvriendelijke verf, gerecycled hout, gerecycled leer en kurk. Boudewijn Hosmus keukenambacht werkt op een milieuvriendelijke manier, en gebruikt voornamelijk gerecycled hout en natuurlijke producten in haar projecten.
Boudewijn Hosmus keukenambacht werkt op een milieuvriendelijke manier, en gebruikt voornamelijk gerecycled hout en natuurlijke producten in haar projecten.

Laat je inspireren

Laat je inspireren maar vooral informeren. Kom langs in onze prachtige showroom. Ellen en Boudewijn staan voor je klaar!

No items found.