Kerstrecept feestelijke tiramisu taart

14.12.2020

Tiramisu, altijd goed! En dessert die altijd in de smaak valt en dit keer in een taart variant. Het kost iets meer tijd dan de maringues maar is zeker de moeite waard. Feestelijk, gezellig en lekker. Alles in een om het kerstdiner mee af te sluiten.

Benodigdheden:

  • 4 eidooiers
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 mL marsala
  • 500 g mascarpone
  • 4 eiwitten
  • 400 mL espresso
  • 150 mL cognac
  • 4 el. cacaopoeder
  • 250 g koekjes naar keuze
  • 50 g boter
  • Pak lange vingers
  • Taartvorm Ø 25 cm

Hoe begin je?

  • Bekleed de springvorm met bakpapier. Breek de koekjes (bijvoorbeeld Maria koekjes, Bastogne of Oreo's) in kleine stukjes en mix met 50 gram gesmolten boter en maak een bodem in de springvorm. Zet in de koelkast om uit te harden.
  • Start je met het maken van het mascarpone mengsel. Roer de eidooiers los met de suiker en klop ze daarna au bain marie luchtig met een mixer. Schenk al kloppend en beetje voor beetje de marsala toe. Schep van het vuur de mascarpone erdoor en daarna voorzichtig de eiwitten.
  • Meng espresso, cognac en 1 el cacao in een diep bord en haal de lange vingers erdoorheen.
  • Verdeel over de koekjes bodem de helft van het mascarpone mengsel. Daarop komt de helft van de lange vingers en eindig met de tweede helft van het mascarpone mengsel.
  • Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast en haal uit de springvorm. Plak de overige lange vingers rondom de taart en strooi over met cacaopoeder. Je kunt eventueel een kerst vormpje op de taart leggen zodat je een leuk kersteffect in de taart krijgt. Kleed af met een lintje en leuke kerstprikkers of sterretjes. Eet smakelijk!
No items found.
Meer nieuws

onze laatste nieuwsberichten

Lees meer nieuws