Kerstrecept maringues met slagroom en cranberrycompote

15.12.2020

Het perfecte feest toetje, overweldigende kleuren, en heerlijke smaak combinaties. Het is een super makkelijk recept maar zo ontzettend leuk om te maken. Het nonchalante geeft een speels effect en staat extra leuk op de kersttafel!

Benodigdheden ( 4 personen )

  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel maizena
  • 250 ml slagroom + 1 eetlepel suiker
  • een paar eetlepels cranberry compote
  • een handje verse frambozen
  • een handje blauwe bessen
  • wat takjes rode bessen

Hoe begin je?

  • Allereerst start je met het maken van de maringues. Verwarm de oven voor op 90 graden en leg de bakplaat met bakpapier klaar.
  • Meng de maizena met de azijn en roer er een glad papje van. Zet dit even aan de kant voor later gebruik.
  • Splits de eieren voorzichtig, het is belangrijk dat het eigeel niet bij het eiwit terecht komt.
  • Giet de eiwitten in een vetvrije beslagkom en mix op een lage stand luchtig.
  • Na een paar minuten wordt het eiwit steeds steviger. Zet de mixer een standje hoger en voeg lepel voor lepel de suiker toe.
  • Giet het azijn-maizena papje in de kom en mix alles nog even op de hoogste stand door. Zodra het eiwit stevig is en glanst kun je de mixer uitdoen. ( Tip: houd de kom even ondersteboven, als het schuim blijft zitten is het stevig genoeg! )
  • Schep het eiwitschuim in een spuitzak en maak rondjes van ongeveer 10 cm op de bakplaat.
  • Schuif de maringues in de oven en houd +/- anderhalf uur aan. Iedere oven is verschillend maar het is de bedoeling dat buitenkant krokant is en de binnenkant zacht. Laat de maringues goed afkoelen.
  • Maak 5 minuten voor serveren de slagroom en klop het eventueel op met een eetlepel suiker. Verdeel het slagroom over de maringues.
  • Pureer de cranberry compote met een staafmixer en schep de saus over de maringues.
  • Verdeel het rode fruit over de desserts en maak af met poedersuiker.
  • Kleed het aan met leuke kerstprikkertjes en tast toe!
No items found.
Meer nieuws

onze laatste nieuwsberichten

Lees meer nieuws