Zwevende keuken in Noordwijk

3.11.2020

Michel en Céline uit Noordwijk wilden het graag anders doen dan hun buren. Geen keuken met een eiland aan de achterzijde van de woning, maar een pronkstuk creëren van voor- tot achtergevel.

Een grote uitdaging voor Boudewijn Homsus keukenambacht, maar met de creatieve ideeën van Ellen en de bouwkundige achtergrond van Boudewijn is er een prachtig wandmeubel ontstaan met alle elementen van een keuken. Michel en Céline houden van warmte en rust en er moest een huiselijke sfeer ontstaan. Gebruik maken van gerecyclede materialen was een must!

Zwevende keuken in Noordwijk gerealiseerd door Boudewijn Hosmus -
Accessoires op keramiek werkblad.

HISTORY

Voor het maken van de keuken hebben we gebruik gemaakt van oude eiken spoorbielzen herkomstig uit Frankrijk. Deze spoorbielzen hebben ruim 15 jaar onbehandeld in een natuurgebied gelegen en werden gebruikt als rails waarop materialen werden getransporteerd. De spoorbielzen werden vastgezet met stalen bouten en als het regende stroomde daar regenwater langs, dat zorgde ervoor dat er looizuur vrij kwam. Looizuur zorgt ervoor dat er een unieke tekening ontstaat in het hout. Bij deze multifunctionele keuken geven de fronten een mooie en blijvende herinnering aan de vorige functie.

Zwevende keuken in Noordwijk gerealiseerd door Boudewijn Hosmus -
Oude eiken spoorbielzen herkomstig uit Frankrijk.

DETAILS

De gehele keuken bestaat uit één houtsoort. Het wandmeubel is gemaakt van geschaafde spoorbielzen, en afgewerkt met een matte lak zodat hij onbewerkt lijkt. De wandkast met apparaten is gemaakt van de onderkant van de spoorbielzen. Deze spoorbielzen liggen in een grindbed, dit zorgt ervoor dat de druk is verdeeld van de trein op het spoor. Door deze druk ontstaan er in de onderkant van deze spoorbielzen allemaal deuken en butsen en zo is het reliëf in de fronten ontstaan.

Een enkel spoor heeft ongeveer 2,5 meter in lengte aan spoorbielzen, voor deze keuken hebben we gebruik gemaakt van spoorbielzen van een dubbel spoor zodat we de juiste lengte hadden om alle planken mooi in elkaar over te laten lopen.

Zwevende keuken in Noordwijk gerealiseerd door Boudewijn Hosmus -
Het reliëf in de fronten is ontstaan door de druk van de treinen op de houten spoorbielzen.

DESIGN

Na het eerste klantgesprek zijn we gaan brainstormen en schetsen. Nadat de constructie bepaald was gingen we kijken naar de juiste indeling. Na een aantal weken kwamen we tot een prachtig ontwerp.

Door gebruik te maken van een witte inductie kookplaat valt deze mooi weg in het keramiek werkblad. Het kruidenkastje zit verwerkt in het aanrechtblad en kan via een liftsysteem omhoog worden gebracht. Achter de schuifdeuren schuilt de spoelbak. Deze schuifdeuren hebben een "slide and hide systeem" wat er voor zorgt dat als je gebruik wilt maken van de wasbak je de deuren in een nis naar binnen kan schuiven. Zodra je klaar bent met koken kun je de deuren weer sluiten en veranderd de keuken weer in een prachtig wandmeubel, oogt wel zo rustig als je ’s avonds gezellig zit.

Aan alles is gedacht om het meubel zo uniek en multifunctioneel mogelijk te maken.

Achter de schuifdeuren schuilen alle elementen van de keuken.

CONTACT

Heb jij je laten inspireren door deze prachtige keuken in Noordwijk en wil jij ook een unieke handgemaakte keuken die helemaal in jou straatje past? Neem dan contact met ons op!

No items found.