Veel gestelde vragen

Vragen


Wat is de bouwtijd van een keuken?

Het duurt +/- 4 weken om de keuken te laten maken in de werkplaats. Voor monteren rekenen we altijd 1 week voor uit.

Maken jullie dezelfde keukens?

Nee, iedere keuken is anders. Het is allemaal maatwerk, het komt wel eens voor dat klanten een bestaande keuken van ons heel mooi vinden en daarop hun eigen keuken laten inspireren.

Werken jullie een keuken ontwerp uit in 3D?

Ja, bij ieder ontwerp wat we maken komt een 3D tekening van pas. Zo kan de klant zien hoe de keuken of het meubel is vormgegeven in de ruimte.

Ontwerpen jullie alleen maar landelijke keukens?

Nee, we kijken naar het huis welke stijl keuken daarin past en we kijken welke stijl de klant mooi vindt. Ellen houdt ervan om te mixen met de stijl waarin het huis gebouwd is en kleine elementen te laten terugkomen.

Wat hebben jullie leuk behang in je pand, lever je dat ook?

Ja, we leveren ook behang want we werken samen met huis van Middenmeer, Janine kan voor ons behang leveren en zorgt ervoor dat het zorgvuldig geplaatst zal worden. Voor stylingadvies kun je ook bij huis van Middenmeer terecht.

Zijn de deuren in de showroom zijn die van staal?

Nee, deze deuren zijn gemaakt van hout, maar hebben van een afstand hetzelfde uiterlijk als stalen deuren. Het voordeel aan deze deuren is dat ze goedkoper zijn en ze kunnen geverfd worden.

Welk type Quooker heb ik nodig?

Je hebt 3 verschillende soorten; Quooker pro, Combi + en Combi. Wanneer je ketel binnen een afstand van 6 meter ligt kan je gebruik maken van het promodel. Dat betekent dat het heet water al heel snel in je keuken is dus je hebt geen close-in boiler nodig. Dat betekent dat enkel alleen het kokend water uit het keteltje komt en die is ook kleiner van maat. Zit je ketel op zolder op verder dan een afstand van 6 meter is het handig om een combi of een combi + quooker te nemen. Een combi model is van pas als je alleen maar koud water naar je keuken hebt lopen. Bijvoorbeeld in oudere huizen is dat het geval. Als je een warm en koud waterleiding hebt lopen naar je keuken neem je een combi + Een quooker is ten opzichte van een close-in boiler erg energiebesparend.

Moet ik zout en glansspoelmiddel in de vaatwasser doen?

Jazeker, in elke vaatwasser is dat nodig. Je hebt bij de nieuwste modellen nu ook een zelf doserende vaatwasser die ervoor zorgt ie per vaat uitrekent hoeveel middelen ervoor nodig is. Deze kan je ook instellen op een bepaalde tijd. Bijv. s ’avonds.

Is een warmhoud la het waard?

De warmhoud lades zijn niet alleen bedoeld om kopjes of mokken warm te houden maar ook om langzaam te garen. Dus zeker de moeite waard.

Verkopen jullie nog steeds fornuizen op gas?

Ja, gas is nog steeds voorradig. We verkopen gasfornuizen en gaspitten. We werken veel samen met het merk Subzero-Wulf.

Zijn de binnen kasten van een keuken allemaal van hout?

Veel binnen kasten zijn gemaakt van plaatmateriaal. Als de klant massief houten binnen kasten als wens heeft is dat zeker mogelijk.

Werken jullie met diverse hout soorten bij het ontwerpen van een keuken en interieur?

Ja, eigenlijk met alle hout soorten. Denk aan essen, iepen, esdoorn, gestoomd essen, noten, eiken, fraké, vuren en spoorbielzen. In principe kunnen wij aan al het hout komen. Sommige houtsoorten hebben een hele grote mineraalwaarde waardoor de planken tijdens het zagen heel erg slijten. Deze gebruiken we liever niet.

Wat voor vloer past er bij mijn keukenblad?

Wij leveren ook tegels, en worden steeds met de nieuwste trends op de hoogte gehouden. We kunnen klanten dus ook adviseren voor een vloer. Dat laten we plaatsen door een externe partij maar we kunnen het wel organiseren en bestellen.

Nemen jullie bij het plaatsen van de keuken ook aannemers mee?

Wij hebben een select groepje met vaklieden om ons heen die wij, als het noodzakelijk is inzetten bij onze projecten.

Bestellen jullie de keukenkasten?

Nee, alles wat wij maken is handwerk. Dus ook de keukenkasten worden door ons zelf gemaakt in de werkplaats.

Is een keuken werkblad van beton kwetsbaar?

Ja, beton is heel kwets- en kras baar en vlekgevoelig. Wij verkopen beton werkbladen van Evolve die kras herstellend zijn.

Is terrazzo en granito hetzelfde?

Ja, het is hetzelfde, terrazzo is een andere benaming voor granito. Maar graniet is wel anders. Graniet wordt gewonnen uit groeven, maar heel diep. Graniet komt uit de mijnen. Belgisch hardsteen is te herkennen aan alle fossielen en anemonen in het blad. Terrazzo heeft heel veel verschillende steentjes die je naadloos kan laten storten. Het is wel heel erg arbeidsintensief dus vaak ook duurder.

Wat is het beste keukenblad?

Het beste keukenblad bestaat uit: composiet, keramiek, terrazzo, graniet en dekton. Dekton: is een product wat vaak voor buiten gebruikt wordt. Het materiaal verkleurd niet en is heel sterk. Wel is dekton erg prijzig. Keramiek en composiet zijn vrij harde gemaakte bladen. Ze worden met kruimeltjes gemaakt en daar wordt hars tussen gegoten dat zorgt voor een dichte substantie. Dat is ook de reden waardoor vuil en vet niet in het blad kan trekken. Ook wel ‘Verbeterd hardsteen’ genoemd. Composiet: een blad wat alles kan. Het enige wat kan zorgen voor verkleuringen is als er een 180 graden ovenschaal op gezet wordt. Keramiek: is bikkelhard, als je de spoelbak er niet verdiept in laat leggen dan kun je tijdens het afgieten het steen afbreken. Dat verdiept erin laten leggen vindt niet iedereen mooi waardoor mensen af stappen van keramiek en toch voor composiet gaan. Keramiek heeft wel mooiere tekeningen in het steen dan composiet.

Hoe zit het met de werking van het hout bij een houten keuken?

Bijna alle keukenspeciaalzaken werken met een dun laagje hout op plaatmateriaal. Al 16 jaar maken wij houten keukens en weten we ondertussen wat het hout doet. Eén zomer en winter zal het hout wat gaan werken. Daarna is het meestal een stilstaand proces. Al het hout dat we gebruiken is bijna langer dan een jaar gedroogd. We geven levenslange garantie op de keukens (voor degene die hem gekocht heeft) want we staan er 100 procent achter.

Is een stoomoven handig en ook gezond?

Ja, een stoomoven is ideaal. Eten dat uit de stoomoven komt is een stuk gezonder want je giet je vitamines er niet vanaf. Het gebruik van een stoomoven is heel gemakkelijk want er wordt stap voor stap uitgelegd wat er gedaan moet worden.

Hebben jullie afzuigkappen die multifunctioneel zijn?

Ja, wij werken samen met het merk Wave. Wave specialiseert zich in het maken van afzuigsystemen die een stijlvol uiterlijk hebben en gecombineerd kunnen worden met dezelfde uitziende lampen.

Is de Quooker veilig?

Ja, een Quooker is veilig en is o.a. voorzien van een kinderslot. Wanneer je niet weet hoe een Quooker werkt komt er ook geen kokendheet water uit.