Luxe hotelsfeer met marmer, messing en puur hout

Badkamer en slaapkamer zijn één geworden, als in een luxehotel. “Ik kan hier uren verblijven”, vertelt Janine Feikes uit Middenmeer. Het hoofdingrediënt van de metamorfose: inspiratie uit haar vele reizen. “Én een allround vakman met de gave om wensen te vertalen naar producten.”

Janine had een weelderige sfeer voor ogen. Zonder ingrijpende verbouwing, want technisch gezien voldeed alles nog prima. Ze zocht dus naar slimme oplossingen. Die vond zij bij Boudewijn Hosmus uit Anna Paulowna. “Boudewijn staat vooral bekend om zijn unieke keukens, maar deze man en zijn team maken álles! Van kasten en meubels tot schouwen en wandbekleding.”

Vleugje Azië in de polder
Het resultaat is onwerkelijk mooi. In de slaapkamer pronken twee eyecatchers.De wandkast is uitgevoerd met rieten panelen: een vleugje Azië in de polder. De kastindeling is volledig naar wens gemaakt. De kaptafel doet Oosters aan, met kurkbehang,marmer en messing sierstrips. Het werkblad komt terug in het badkamermeubel,evenals de warme houtkleuren.

Oog voor efficiëntie
“Er is eenheid gecreëerd met oog voor efficiëntie”, vertelt Janine. “Aan de vloer en de wanden is niks gedaan. De badkuip stond er ook al. Die komt nu veelbeter tot zijn recht. Ook de sauna was al aanwezig. Deze heeft Boudewijn, netals de andere meubels, betimmerd met geschaafde latten Afrikaans fraké-hout. Dit is licht van gewicht, krimpvrij en heeft een schitterende uitstraling.”

Steeds weer verrast
Om de eenheid tussen slaap- en badkamer te benadrukken, plaatste Boudewijn een mooie oude balk langs de wand, met nissen om kunst in op te hangen. “Over elke detail is nagedacht, van deurbeslag tot kranen die uit de muur komen. We zijn steeds weer verrast. Alles ademt comfort. Dit is exclusief genieten, gewoon thuis!”

Maak een afspraak

bekijk hier onze andere interieur projecten

Veelgestelde vragen


No items found.