Milieubewust
en duurzaam

Bij Boudewijn Hosmus Keukenambacht werken wij voornamelijk met massief hout en natuurlijke materialen. Dit is niet alleen omdat het mooi is, het is zeker ook duurzaam. Dus een milieubewuste keuze.  Duurzaamheid is een blijvertje, ook in het interieur. En steeds vaker zijn de klanten ook groen. Dus richten zij hun huis ook duurzamer in en kiezen ze vaker voor duurzame materialen.  Er wordt rekening gehouden met de wijze waarop de keukens en meubilair gemaakt zijn, de materialen en de herkomst.
 
Bij Boudewijn Hosmus keukenambacht willen wij meer doen!
Boudewijn Hosmus Keukenambacht is aangemeld bij Ecosia, de zoekmachine die bomen plant. Bij elke zoekopdracht  op het internet  wordt er een boom gepland. Zij planten overal ter wereld. Bomen staan voor een beter milieu, gezonde mensen en een sterke economie. Door het gebruik van deze zoekmachine zorgen zij ervoor dat er per keuken zo’n 15 tot 20 nieuwe bomen gepland worden.

Ook maakt Hosmus gebruik van gerecycled hout. Oud hout  met een verhaal en wat hergebruikt kan worden. Denk aan eiken spoorbielzen of hout vanuit schuren of andere oude panden die vernieuwd worden. Barnwood, wagondelen, oude eiken balken.

In ons nieuw gebouwde pand (2018)  wordt er gebruik gemaakt van een biomassa-installatie, waarbij al het houtmot afval omgezet wordt in warmte. Daarnaast komen er nog zonnepanelen op het dak en is er alleen led-verlichting in het pand verwerkt.

Bij Boudewijn Hosmus Keukenambacht vinden wij het belangrijk dat we niet alleen nemen, maar dat we de aarde ook iets teruggeven. Vandaar deze milieubewuste oplossingen.” .

Duurzaam produceren en passievol ondernemen brengt ons verder naar de toekomst.
onze werkwijze

Van idee tot realisatie

Begeleiding & advies

We werken met de beste materialen van een hoogwaardige kwaliteit

Ontwerp & planning

Neem de tijd. Je ideale keuken ontwerpen doe je niet in twee bezoekjes.

Uitvoering

Wij maken met ons team handgemaakte keukens en meubelen op maat.