Duurzaam

oog voor afkomst en milieu
Een keuken of interieur van Boudewijn Hosmus is niet alleen schitterend mooi en uniek in zijn soort. Het is ook gemaakt van duurzame materialen met een verantwoorde herkomst. 

Wij werken bijvoorbeeld graag met massief hout. Daar zijn geen chemische processen voor nodig, zoals bij geperste materialen en kunststoffen. Hout gaat een leven lang mee. En wij kopen alleen in bij leveranciers die voor elke gebruikte boom weer een nieuwe terugplanten. 

Wat wij ook te gek vinden, is hout recyclen. Hout met een verhaal. Spoorbielzen hergebruiken bijvoorbeeld. Of balken uit boerderijen, wagondelen of planken uit oude schuren. Vaak nog zo mooi, zo sterk en vooral uniek. Heerlijk! 

Uiteraard zijn ook de nodige duurzame technieken toegepast in ons bedrijfspand (2018). Zo gebruiken wij ons afvalhout voor verwarming via een biomassa-installatie. Zonnepanelen op het dak zorgen voor groene energie. En duurzame verlichting beperkt de energievraag. Klanten verblijden én duurzaam ondernemen: de perfecte combinatie.

onze werkwijze

Van idee tot realisatie