Sweet thai memories made in hartje Amsterdam

Twee jaar lang maakten Fabrizio en Amber mooie herinneringen in Thailand. Terug in Nederland wilden zij hun interieur dolgraag een Thais tintje geven. “De keukenontwerper stelde bamboe, koperen details en groen behang voor… We wisten meteen genoeg. En hij kon óók een bijpassende haardmeubel en inloopkast maken!”

Uniek ontwerp

Die keukenontwerper ontmoetten de Amsterdammers op de vt wonen&design beurs. “Het was vlak voor sluitingstijd, maar al snel vlogen er ideeën over tafel die nog geen enkele keukenmaker voor ons had bedacht”, vertelt Fabrizio. Zo belandden hij en Amber in de showroom van Boudewijn Hosmus in Anna Paulowna. Samen kwamen ze tot een uniek, persoonlijk ontwerp. Speels en sfeervol, met veel natuurlijke materialen.

Greeploos, speels, sfeervol en voorzien van luxe

Naadloos aanrechtblad

Het keramische aanrechtblad kreeg een tussenstuk van eikenhout. De materialen worden gescheiden door een koperen strip, die doorloopt in de plint tegen de wand. Een verrassend detail, maar ook meteen een slim foefje. Fabrizio: “Werkbladen hebben een maximale lengte. Door verschillende materialen te gebruiken, kun je het blad verlengen zonder lelijke naden. Zelf had ik dit nooit zo bedacht.”

Het materiaal wordt gescheiden door de koperen strip

Tips interieurstylist

Elke ochtend als Amber het groene behang ziet, wordt ze blij. Het is gekocht bij Huis van Middenmeer, de interieurstylist waarmee Boudewijn Hosmus samenwerkt. “Het groen, bamboe, eikenhout en het koper geven samen precies dat vleugje Thailand. Alles vormt een natuurlijk geheel, ook met de woonkamer”, vertelt Amber.

Greeploos, speels, sfeervol en voorzien van luxe.


Luxe apparatuur

Op verzoek van het stel is de keuken voorzien van hoogwaardige apparatuur. De stoomoven kan met de telefoon worden bediend. De koelkast heeft verstelbare legplanken met individuele verlichting. En in het kookeiland is een Kaelo wijnkoeler geïntegreerd. Amber: “Vooraf heb je bepaalde ideeën, maar in gesprek met een kenner ontdek je pas hoe je je budget optimaal besteedt.”

Meubel en inloopkast

Nu Fabrizio en Amber een creatieve ambachtsman over de vloer hadden, pakten ze meteen door. Boudewijn Hosmus maakte een stijlvol witgrijs haardmeubel, een praktische inloopkast en hij verwerkte de Sonos speakers in kopstukken van palen uit een oude boerderij. “Die had hij nog liggen. Geweldig toch! We zijn zó blij met het resultaat. En dat allemaal dankzij dat laatste uurtje op de beurs...”

Walk-in closet & sfeervol haardmeubel

Wil je meer zien van dit project? Bekijk hier alle foto's.  

Neem contact op
No items found.
Meer nieuws

onze laatste nieuwsberichten

In de media

Lees bericht

LUX' event - 1 & 2 juni

Lees bericht

20 jarig bestaan

Lees bericht

NHN Business awards

Lees bericht

Heerlijke leefkeuken in harmonie met de woning

Lees bericht

Muurmeester in de verkoop

Lees bericht